Despre mine

Email: mihai@toaderpasti.com / Twitter: @toaderpasti / Facebook: @toaderpasti / LinkedIn: @toaderpasti

 • JCI Ten Outstanding Young Persons of the Year – 2019
 • FEL100 – World Energy Council – 2019 & Co-chair of National FEL Programme – 2019
 • Global Shaper Climate Change and Sustainability Steering Committee Regional Lead 2019
 • Climate Reality Leader @ Climate Reality Training, Altanta, 2019
 • Chairman @ Future Energy Leaders Romania, 2018
 • Young Energy Professional of the Year – 2018
 • GlobalShaper @ Bucharest Hub – 2017
 • Young Leader Professional @ Aspen Institute – 2017
 • Co-chair @ Eisenhower Fellowships Youth Leaders 2017
 • Talent @ UNLEASH 2018
 • Climate Ambassador @ GYCN – World Bank Youth Community 2018
 • Featured on ‘’Forbes 30 Under 30’’, ‘’BIZ Champions of Innovation’,‘’100 Peoples and Ideas changing Romania’’ and ‘’100 Faces of Innovation’’,‘’DOR 100’’ and more.

Bio:

În ultimii 7 ani Mihai a cofondat două dintre cele mai de succes proiectele românești: EFdeN și energiaTa.

Alături de colegii din EFdeN a dezvoltat 2 dintre cele mai sustenabile case din lume pentru competiției internaționale de case sustenabile Solar Decathlon Versailles 2014 și Dubai 2018, câștigând peste 30 de premii naționale și internaționale.

energiaTa a creat prima comunitate de prosumatori din România care ulterior a schimbat și legislația, după 3 ani de optimism și multă muncă. Mihai este și Președintele Future Energy Leaders România a cărei misiune este crearea următoarei generații de tineri în energie. Mihai a lucrat de asemenea și în mediul privat, ca Manager de Dezvoltare și Politici la Romania Green Building Council.

A fost inclus în ”Forbes 30 sub 30”, ‘’Ten Outstanding Young Persons Romania’’, ”BIZ Campionii Inovației”, ”100 de oameni și idei care schimbă România”, ”100 fețe ale inovației”, ”DOR100” și selectat în programele de Leadership ale Eisenhower Fellowships Youth, Global Shapers, Aspen Intitute și Climate Reality.


Bună,

Eu sunt Mihai Toader-Pasti, cei apropiați îmi spun TP. Locuiesc în București, dar m-am născut imediat după căderea regimului comunist într-un mic oraș din Gorj, Târgu Cărbunești,

Povestea mea începe în Septembrie 2010, odată cu întrarea în PRISPA, prima echipă românească care s-a calificat în competiția Solar Decathlon, cea mai importantă competiție internațională de case solare.

În ultimii 8 ani am câștigat o serie de premii, dar am și dat-o în bară de câteva ori, ceea ce a creat un mix de experiențe foarte utile astăzi. Am fost jurat și înjurat, moderator, am apărut de peste 100 de ori în media, am scris pentru Forbes, Energy Industry Review și alte publicații. Am făcut o grămadă de chestii diferite din dorința de a nu mă plictisi, a experimenta, a întâlni oameni noi și a învăța lucruri interesante.

Îmi plac oamenii și proiectele faine.

În 2016 am cofondat proiectul energiaTa pentru a face micii producători de energie electrică posibil în România prin schimbarea legislației, atunci când ne-am lovit de această problem am decis s-o rezolvăm. Am lucrat de asemenea cu Consiliul Român pentru Clădiri verzi în cocrearea Strategiei Naționale de Renovare, dar din păcate nu a avut impactul pe care mi-l doream.

In 2015 am fost invitat la COP21, in 2016 în Parlamentul European și în 2017 la One Planet Summit, iar în 2018 am participat la World Urban Forum (Kuala Lumpur) și UNLEASH (Singapore), cinci experiențe care au avut un impact major asupra vieții mele, care m-au făcut să devin și mai implicat în proiecte ce țin de sustenabilitate, schimbări climatice din perspectiva mediului construit și al energiei.

Un obiectiv important este să dezvolt case extraordinare la un preț accesibil, un fel de 5 în 1, care să ofere o experiență de locuit genială, care să te facă să zâmbești și să fii fericit.

Sunt co-președinte al primei generații de Eisenhower Fellowships Youth Leaders unde ne concentrăm pe provocările joburile din viitor, sunt președinte al FEL – Future Energy Leaders Romania unde căutăm să rezolvam problema tinerilor din energie în România. Sunt Aspen Young Leader Fellow, Global Shaper și Climate Ambassador. Am apărut în ”Forbes 30 sub 30”, ”BIZ Campionii Inovației”, ”100 de oameni și idei care schimbă România”, ”100 fețe ale inovației”.

Visul meu este să nu mă plictisesc, să fac lucruri noi și diferite, cu impact social ridicat, de care să fiu mândru.

Citește mai mult despre:


Momente importante / Premii, Recunoaștere și Publicații  / Speaker, Trainer & Jurat / Apariții Media


Consultanță, Traininguri, Workshopuri sau Speaking

Încerc pe cât posibil să transform lucruri complicate despre orașe, energie și sustenabilitate în noțiuni mai simple și ușor de înțeles. Mă concentrez pe motivele pentru care ceva trebuie făcut, pe sursa problemelor și soluțiile optime. Toate acestea împletite cu dragoste, distracție și curiozitate, 3 incrediente esențiale în a rezolva problemele globale într-o maniferă plăcută.

Care este numele meu? Că este greșit super des.

Numele Toader-Pasti, Mihai este prenumele, atât. Toader este numele familiei tatălui și Pasti (fără ș) este al familiei mamei. Mănene, bunicul din partea mamei, a avut doar 2 fete, așa că tata s-a gândit să îi facă o surpriză și să combinele numele. Aceasta este povestea unui nume cu liniuță și fără nicio legătură cu sărbătoarea.

Fotografii Mihai Toader-Pasti

Leave a Reply