Future Makers: Ateliere de antreprenoriat și Premii

Pe 5 martie am participat la evenimentul de Lansare a celei de-a doua ediții a Future Makers, program educational de antreprenoriat pentru 2.000 de tineri, dar si o competitie de idei de business pentru viitor.

Până pe 2 Iunie cei interesați pot aplica cu o idee de business, dacă au între 18 și 29 de ani. 50 de proiecte vor fi selectate într-un program de incubare de 3 luni cu acces la mentori și alte resurse. La final vor fi și 5 premii în valoare cumulată de 20.000 euro. Puteți urmări înregistrare live pe Calea Europeană, iar fotografiile de la eveniment sunt aici.

 

3 dintre cele mai mari provocări are Românie în următorii 25 de ani țin de a 4-a revoluție industrială. Conform Oxford: 47% joburi dispar în următorii 25 de ani, un alt studiu Dell spune că 85% dintre joburile din 2030 nu au fost inventate încă, iar în prezent România se confruntă cu una dintre cele mai mari emigrări din lume generând o mare problemă demografică.

Pentru mine Future Makers este un program care poate crea o Românie capabilă să mențină talente și să exporte valoare.


Pe 6 martie a avut loc și primul workshop, la Universiptatea Politehnică, unde, timp de 2h 30m, am trecut prin

  1. trenduri locale și globale
  2. idea generation
  3. value preposition și business model canvas de la Strategyzer
  4. pitching session cu feedback
  5. investors jury – fiecare persoană care nu era în echipa de pitch avea 100k de investit.

Pe site-ul Future Makers vor fi disponibile in curand toate datele celor 30 de ateliere din tara ce se vor desfășura în Bucuresti, Ploiesti, Craiova, Cluj, Iasi, Timisoara, Oradea, Bacau, Roman, Piatra Neamt, Targoviste, Pitesti, Sibiu, Alba Iulia, Tg. Mures, Constanta, Brasov, Tg.Jiu, Slatina, Baia Mare, Galati, Resita, Ramnicu Valcea si alte centre universitare, in ateliere de antreprenoriat unde se va discuta despre trenduri de viitor si cum generam idei de business sustenabile.


Programul este finantat de Fundatia Coca-Cola si este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o initiativa a World Economic Forum, parte dintr-o retea internationala de 400 de huburi, si de Social Innovation Solutions, organizatie de sprijin pentru inovare si antreprenoriat social.


Care sunt trendurile care au sau vor avea impact asupra vieții noastre și despre care discutăm mai puțin? Care sunt noile oportunități de business și piețe ne-explorate suficient? Descărca raportul FutureMakers realizat de Ciprian Stănescu aici: bit.ly/19pentru2019

Leave a Reply